7 september 2023De nieuwe Canon van Arnhem


SPECIFICATIES

oplage: 1000 exemplaren
formaat: 215 x 280 mm
omvang: 136 pagina's binnenwerk
bedrukking: geheel in full colour
papier: omslag en binnenwerk 150 grs Silk
veredeling: omslag vzv eenzijdig krasvast matlaminaat
bindwijze: genaaid gebonden hardcover met rechte inlegrug, vzv kapitalen & leeslint in de kleur wit.In opdracht van Uitgeverij Parkstraat hebben wij De nieuwe Canon van Arnhem geproduceerd. Het betreft een luxe hardcover boek met een omvang van 136 pagina’s binnenwerk.

Historicus Jan de Vries neemt de lezer mee op een reis door het verleden van de stad. Op veertig plaatsen wordt stil gestaan bij belangrijke historische gebeurtenissen, personen en ontwikkelingen. Daarbij vertellen tijdgenoten hoe zij hun tijd zagen en beleefden. Het doel van de reis is dezelfde als in de canon uit 2008: de historie van Arnhem. In deze nieuwe tijdreis krijgen invalshoeken als meerstemmigheid en diversiteit meer aandacht. Dit geldt vooral voor het koloniale (slavernij)verleden van de stad. Dit nieuwe geschiedenisverhaal is met de ooggetuigenverslagen en de fraaie beeldbronnen onmisbaar voor iedereen die de geschiedenis, de stad en de Arnhemmers een warm hart toedraagt

De officiële verschijningsdatum is dinsdag 10 oktober. Op deze dag zal de Arnhemse burgermeester Marcouch het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Voor meer informatie en bestellen: www.uitgeverijparkstraat.nl


de-nieuwe-canon-van-Arnhem
Go Back>